0

Българското крило Кирил Десподов е изпитал дискомфорт на вчерашната тренировка на ПАОК и все още не е ясно дали ще се възстанови за дербито с Олимпиакос в неделя, съобщават медиите в Гърция. Срещата от 20:00 часа на стадион „Тумба“ в Солун е отложена от 5-ия кръг на плейофите за титлата и има изключително значение. При победа ПАОК ще стопи разликата от лидера АЕК на 1 точка, тъй като в момента има 71 срещу 75 на „жълто-черните“ при два кръга до края.

Тренировката се проведе от 17:00 часа в Неа Месемврия и треньорът Разван Луческу видя как Кирил Десподов напуска заниманиeто с дискомфорт в долната част на гърба. Лекарите направиха преглед на момента на българина, след което му беше предписана терапия, а състоянието му ще се оценявано ежедневно. Тимът на ПАОК има още две тренировки до мача в неделя и ако Десподов не успее да тренира днес и утре, то няма да бъде на разположение на румънския треньор за срещата. Сайтът paok24.com пише, че „по своята същност е трудно да се преодолее всеки мускулен дискомфорт за толкова кратък период от време“.

Десподов успя да вкара на Олимпиакос в мача от редовния сезон между двата отбора и има общо 13 гола и 13 асистенции в 44 мача с „черно-белите“. Друга медия - sport-fm.gr отбелязва, че е много вероятно това да лиши Разван Луческу от ценен инструмент преди предстоящото дерби. Българският футболист е единственият проблем на Луческу, който без него ще бъде лишен от ценно решение за мача.