0

И ма две очевидни отправни точки, когато се прави оценка на качествата на Уго Виана и работата му като спортен директор на Спортинг Лисабон. Както е известно, той е човекът, който от следващото лято ще наследи на същия пост Чики Бегиристайн в Манчестър Сити.
Първата точка са резултатите на тима от 2018 година насам, когато той зае тази позиция при „лъвовете“. В предходните 17 сезона Спортинг бе спечелил само 4 трофея, като сред тях нямаше титла на Португалия. От идването на Виана на „Алваладе“ може да се похвалят с 6 тенекии, включително и 2 титли, като успешно бе разбит двуполюсният модел на Бенфика и Порто.

Втората отправна точка са успехите на Виана  на трансферния пазар. Ето и тяхната съкратена версия – Мануел Угарте, Матеус Нунеш и Педро Поро бяха купени общо за 35 милиона евро, а продадени за 4-кратно по-голяма сума.

Сега в Спортинг имат играчи като Виктор Дьокереш, Усмане Диоманде и Мортен Хюлманд, които също ще донесат огромна печалба на клуба при неизбежните за тях продажби.

Успехът на „лъвовете“ има много бащи. Треньорът Рубен Аморим заслужава само аплодисменти за работата, която върши от март 2020 година. Разбира се, изключително важна е ролята на президента Фредерико Варандас. Отлично оперира и скаутският отдел.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX