0

З а нов кръчмарски побой с участието на вратаря на националния отбор на Англия и на Евертън Джордан Пикфорд съобщава английската преса. Той и тумба негови приятели скочили на шегаджии, които дразнели Пикфорд, че има къси ръчички като на тиранозавър. Това е любимата гавра на противниковите фенове в секторите зад вратата, която той пази.

Върви полицейско разследване за побоя, но самият Пикфорд благоразумно е духнал от кръчмата преди идването на силите на реда. Местните подиграли вратаря на Евертън, че има къси ръчички като на T-Rex.

Хората от неговата компания не издържали и избухнало масово сбиване в Ийст Болдън, Южен Тайнсайд.

Когато полицията дойде на място 27-годишният Пикфорд и приятелите му вече бяха напуснали, съобщи „Сън“. Агентите извършват разследване и издирват свидетели. Няма информация Пикфорд да е набил някого.

Инцидентът се случи около 21 часа в неделя в кръчмата „Мостът на просяка“ в Ийст Болдън, Южен Тайнсайд.

Свидетел каза: „Подиграваха го, всичко, което чух, бяха „къси ръчички“ - и се започна. Това се случи веднага след като влязоха. Те дори не бяха имали време да се напият. Едно момче е със счупен нос.

Пикфорд изобщо не беше наранен. Той излезе от вратата веднага щом се започна. Групата на Пикфорд тръгна с микробус, преди да дойде полицията.“

Свидетелят добави, че на момче, което е снимало мелето, аверите на вратаря са му разбили телефона.

Сбиването дойде само дни, след като фен на Нюкасъл Юнайтед дойде на стадиона с костюм на динозавър, за да дразни Пикфорд, пазил на смъртния враг на „свраките“ Сънърланд.

Евертън падна 1:3 от Нюкасъл във вторник миналата седмица.

Привържениците на други отбори, включително тези на градския съперник Ливърпул, също се подиграват с него и скандират песен, която включва текста: „Той не можеше да докосне напречната греда, има къси ръчички“.

През 2019 г. Пикфорд участва в кръчмарски скандал, докато гледаше как неговият бивш тим Съндърланд губи финала на EFL Trophy от Портсмут след дузпи.

Появиха се видеозаписи, на които се вижда как той нанася две крошета след целодневния запой.

Охранител, който не бил на смяна, беше ранен, но той не повдигна обвинения и Пикфорд не беше арестуван.

Няма арестувани и след инцидента тази неделя. От Евертън отказаха коментар.