0

О ще няма нищо обявено официално, но преминаването на Килиан Мбапе в Реал Мадрид е най-предвидимата и очаквана трансферна новина това лято. 

Французинът, който е глезен с огромна заплата в сегашния си притежаван от катарци с дълбоки джобове тим ПСЖ, е наясно, че на „Бернабеу“ парите няма да са същите. Но в замяна ореолът и силата на лобито на „белия балет“ му гарантират награди като „Златната топка“, каквито в Париж останаха недостъпни за него.

Английските медии обаче вече разкриха сумата, която Реал Мадрид ще му плати за подписа върху договора с клуба, ръководен от Флорентино Перес. 

Тъй като Мбапе ще бъде свободен агент, той ще се облажи с огромната пачка, която при трансфер между клубове обикновено получава продавачът. 

Този бонус възлиза на 150 милиона евро само за подписа му, съобщиха Би Би Си и вестник "Таймс". 

Както спечелилите джакпот от лотарията, и Мбапе няма да получи цялата сума наведнъж, а на траншове – по 30 милиона на година, според договора му.

С ПСЖ Мбапе спечели пет пъти шампионата на Франция и три пъти купата, но триумфът в Шампионската лига все още липсва. Нападателят премина в Париж от Монако през 2017 г. 

Твърди се, че трансферната сума за световния шампион от 2018 г. с Франция е била около 180 милиона евро.