0

Н азначеният за временен треньор на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик обяви, че напуска клуба броени минути след драматичната победа с 3:2 на „Олд Трафорд“ над Арсенал. Това бе обявено от пресслужбата на клуба.

Вместо да остане в екипа на германеца Ралф Рангник, който поема оттук до края на сезона, Карик предпочете да си тръгне след 15 г. на „Олд Трафорд“.

Последният му мач начело на „червените дяволи“ дълго ще се помни – не само с драматичния развой и последвалото сбогуване, но и с двата гола на футболиста с неутолима амбиция и стръв Кристиано Роналдо. Португалецът реализира исторически дубъл за победата на Юнайтед над Арсенал в 14-ия кръг на английската Висша лига.

Резултатът бе открит от халфа на гостите от Лондон Емил Смит-Роу при спорни обстоятелства – вратарят на домакините Де Хеа лежеше на голлинията с гръб към играта, настъпен лошо при корнер от съотборника му Фред. Реферът оцени ситуацията след преглед на видеозапис и реши да зачете попадението.

Португалският полузащитник на Юнайтед Бруно Фернандеш изравни точно навреме – в 44-та мин., а сънародникът му Кристиано Роналдо изведе отбора си напред в 52-ата мин. със своя гол №800 в елитния футбол.

Само 2 мин. по-късно норвежкият халф на лондонския клуб Йодегор изравни 2:2, но накрая тежката дума си каза Кристиано Роналдо, който от дузпа закова 3:2 в 70-ата минута.

Следващият мач на Манчестър Юнайтед – срещу Кристъл Палас вкъщи тази неделя, ще е първият с Ралф Рангник на треньорската скамейка. Германецът подписа договор да заема поста до края на сезона, след което ще остане в клуба като консултант.