0

Защитникът на Барселона Жерар Пике, който изигра последния си мач на стадион „Камп Ноу“ в събота вечер при победата над Алмерия с 2:0, заяви, че се е почувствал освободен при смяната си в края на срещата. Пике получи изпращане с бурни овации от станалите на крака зрители и насълзен напусна терена.

35-годишният Пике обяви по-рано през седмицата, че това ще бъде последният му мач на домакинския стадион на Барселона, тъй като е взел решение да прекрати състезателната си кариера при настъпване на паузата в испанския шампионат заради Мондиал 2022.

Сякаш свалих огромна тежест от раменете си, когато излязох от терена“, каза Жерар Пике пред DAZN.

Последните няколко месеца бяха наистина тежки и днес се почувствах освободен. Натрупах опит за цял живот и завинаги ще остане в мен. Щастлив съм, че дадох всичко от себе си за този клуб. Имаше и добри и лоши дни, но съм горд с преживяното. Мисля, че оставям добре свършена работа“, добави Пике.

Той започна мача като титуляр и с капитанската лента. От началото на сезона защитникът търпи критики за слабата си форма, а според информациите, старши треньорът Шави Ернандес е разговарял с него, за да го убеди да се откаже или да напусне тима в края на сезона.

Пике беше изключителен днес и още веднъж показа, че всичко се отплаща. Казах му, че той е легенда на Барселона и ние сме много благодарни за годините му в клуба“, коментира Шави.

След двубоя Жерар Пике бе хвърлен във въздуха от съотборниците си, а феновете скандираха „Президент“, визирайки мнението, че е възможно един ден защитникът да застане начело на клуба.

Имам хиляди неща, сред които да избирам. Трябва да се организирам. Това е моят дом. Роден съм тук и ще остана. Но сега е време да се насладя на семейството и ще отида на кратка ваканция“, добави Пике.