0

Н еустоими се очертават за Кристиано Роналдо цифрите, предложени му от саудитския Ал-Насър – два сезона и половина и 200 милиона евро на година. Португалецът към момента оценява положително на евентуален трансфер към футбола в Саудитска Арабия 

Според „Марка“ CR7, след като европейските опции пред него намаляват, не изключва да жертва състезателния елемент и титлите, като компенсира това с огромни икономически ползи.

Никой отбор от Стария континент дори не може да се доближи до предложението на арабския отбор. Американската MLS също не може да е конкуренция. И засега той гледа по-благосклонно към футбол, който, въпреки че се развива, не е толкова престижен.

Нападателят се оказа без отбор след конфликта с ръководството и треньора на Манчестър Юнайтед, който доведе до края на втория етап на португалеца в английския клуб. 

Арабският футбол се разраства, както се вижда от потока на играчи на ниво, макар и през последните години от кариерата им. Ако Кристиано Роналдо пристигне, това ще донесе много силен медиен тласък.

Ал Насър е воден от французина Руди Гарсия, а сред списъка с играчи се откроява присъствието на колумбийския вратар Оспина и испанеца Алваро Гонсалес. 

Сега отборът от Рияд се стреми да възвърне доминацията във вътрешното си първенство и да се появи на световната футболна карта с присъствието на Кристиано Роналдо. Домакинските мачове се играят на стадион Mrsool Park с капацитет за 25 000 фенове.

Ал-Хилал е настоящият шампион на саудитската лига, голям съперник на отбора, в който CR7 може да изпише последните редове от футболната си биография.

Миналото лято клубът пак се обърна към португалеца, но административна санкция за дублиране на договори попречи на трансфера.

Сега сделката с Ал Насър е пред приключване. Няма правна пречка, която да го възпрепятства, нито има друга по-добра оферта, която да изкуши португалеца.

Все пак Кристиано няма да бърза да слага подписа си, поне докато не приключи световното в Катар.