0

П резидентът на Реал Мадрид Флорентино Перес обвини френския футболист Килиан Мбапе, че се е подал на "политически и икономически натиск", за да преподпише договора си с Пари Сен Жермен. Той направи това в интервю за предаването "Ел Чирингито".

"Той винаги е обявявал мечтата си да играе в Реал Мадрид, но 15 дни преди да обяви решението си ситуацията се промени заради политически и икономически натиск", каза президентът.

"Това, както и парите и лидерството промениха мнението му. Когато се намирате в такава ситуация на паника, се опитвате да се измъкнете. Разбирам го, защото не е лесно да получиш обаждане от президента на републиката", разкри Перес, който досега не се беше произнасял за проваления трансфер на Мбапе.

Килиан Мбапе и президентът на Франция Еманюел Макрон са говорили по телефона, преди футболистът да обяви своето решение. Нападателят призна, че е оценил "добрите съвети", дадени му от президента.

"Тук е трудно да разберем, че кралят на Испания може да се обади на някой клуб. Много трудно е да разберем. Мисля, че това не е добър знак за останалите клубове във Франция", обясни президентът на Реал Мадрид.

"Има две държави - Катар и Франция, които са се обединили, а Катар иска нещо от френския президент.... И разбирам, че е невъзможно да се откаже", добави той.

Запитан дали все пак иска да види Килиан Мбапе с фланелката на Реал Мадрид, Флорентино Перес отговори: "Не сега, защото това не е моят Мбапе. Всичко може да се промени, защото в живота има обрати. Но нито един футболист на Реал не е бил над всички останали".