0

А ртьом Дзюба, един от най-големите голмайстори в историята на руския футбол, призова да не бъде викан в националния отбор заради конфликта в Украйна, съобщи селекционерът Валерий Карпин. Той обясни, че е говорил с 33-годишния нападател преди началото на тренировъчен лагер в Москва.

Руският национален отбор бе изхвърлен от всички турнири на УЕФА и ФИФА, включително световното първенство през тази година.

"Артьом ми каза, че иска да продължи да играе за националния отбор, но заради ситуацията в Украйна, където има много роднини, помоли да бъде извинен за предстоящия лагер", заяви Карпин.

Преди време Дзюба изрази позицията си относно санкциите, наложени на руските спортисти в дълъг пост в социалните мрежи.

Вчера обаче самият Дзюба обясни следното: "Не отидох на лагера на националния отбор не заради политическата обстановка. Имам семейни причини, но не искам да навлизам в детайли", каза нападателят пред Спорт-Експрес.

"Изглежда е станало някакво недоразумение. Треньорът Валери Георгиевич (Карпин) не ме е разбрал или неговите думи не са били интерпретирани правилно", допълни 33-годишният Дзюба.
Селекцията на Карпин вече се събра преди предстоящия през следващата седмица прозорец за националните отбори, но след като ФИФА и УЕФА изхвърлиха страната от турнирите си, остава неясно с кого точно планират да играят руснаците този месец.