0

З верска травма по време на тренировка получи ММА боецът Кристиан Лосен.

Американецът беше ударен лошо с коляно в слабините, което наложи бърза лекарска намеса и отстраняване на левия тестис. За инцидента съобщи лично пострадалият спортист в Инстаграм.

У дома

„Изминалата нощ беше тежка. Благодаря на всички, които ми помогнаха да стигна до болницата. Добре съм, възстановявам се вкъщи. Операцията мина успешно. Лекарят каза, че след отстраняването тестостеронът ми няма да падне и все още ще мога да имам деца“, успокои боецът, който в кариерата си има 8 победи и 2 загуби.

Кристиан, с прякор Холивуд, намери сили и да се пошегува. „Ако загубя и другия си тестис, вече ще е различно. Оттук нататък, който ме рита в единствения останал ми, няма да ми бъде приятел.“

Пример

Боецът показа силен дух и желание да продължи кариерата си по примера на Девин Поуъл, който претърпя същата травма, а след това се би още три пъти, последният от които през ноември 2020-а.

След сакатлъка Кристиан Лосен получи подкрепа от всички краища на света. „Жертвата ти ще бъде възнаградена. Трябва да бъде“, написа бившият боец от UFC Майк Пери. Друг негов колега – Бен Саундърс, пък отправи послание: „Пич, изпращам ти позитивизъм в изобилие.“

„Благодаря на всички за окуражителните думи и съобщения. Ще се възстановя и ще се завърна! Имам страхотно семейство и приятели, а също перфектната съпруга Меган Лосен, която се грижи за всичко, от което имам нужда“, добави пострадалият Кристиан.