0

И звестен руски треньор по тенис беше заподозрян в сексуален тормоз над своя малка ученичка. Според разследването, 59-годишният наставник изпращал на момичето интимни sms-и.
За това алармираха пред руски медии родителите на 12-годишното момиче, което посещавало занятия в училището, където преподавал е въпросният учител. 
Треньорът предложил на учениците частни уроци по тенис в малки групи от по пет деца, което щяло значително да подобри уменията им. Родителите се съгласили. В зависимост от натовареността, плащането за урока варирало от 13 до 20 хиляди рубли на месец (бел. ред. - около 476 лв.)

Треньорът организирал трансфер за учениците, като трябвало родителите да водят децата до къщата му, а след това той да ги закара на уроци в спортния комплекс. 
За инцидента стана известно през февруари, когато на телефона на момичето се получил sms, който баща й видял. И, ако детето не разбрало точно какво пише, родителят й веднага схванал, че става дума за флирт. Бащата разговарял лице в лице с треньора. По време на разговора учителят се почувствал зле и обещал, че това няма да се повтори. Заради това родителите се отказали да подават оплакване в полицията.
През лятото обаче, когато момичето не посещавало уроците, на телефона й отново се получило съобщение от треньора. Този път родителите й били потресени и се обърнали към отговорните органи.
В присъствието на психолог момичето си припомнило определени моменти – например, веднъж треньорът я целунал и прегърнал. Самата ученичка не заподозряла сексуален подтекст.

Треньорът отрича вината си. Той разказва, че самият той е баща на две дъщери, едната от които се занимава професионално с тенис. 
По случая е образувано наказателно дело. Предполага се, че ще бъдат разпитани родителите на децата от трите групи, които е водил.