0

С ексапилната атлетка Моли Кодъри е една от големите надежди за олимпийския медал в британския отбор. Освен успехи в сектора за овчарски скок, 24-годишната блондинка жъне слава и като модел.

Симпатягата е родом от Корнуол, където баща й работи като доброволец в местен клуб по лека атлетика. Моли загатва за големия си потенциал още през 2017-а, когато печели сребро на европейското до 20 г. в Гросето. Миналото лято тя завърши пета на световното в Будапеща, с което нахлу с гръм и трясък при жените. През март пък взе най-ценния си медал – злато, от шампионата на планетата в зала в Глазгоу.

На европейското в Рим през юни тя стигна до бронза, а вълшебното й лято продължи на турнира в Тулуза, където постави нов национален рекорд и оглави световната ранглиста с резултат 4,92 м. „До тази година целите ми бяха свързани с Лос Анджелис 2028, но изведнъж всичко полетя със скоростта на снежна топка и натрупах толкова много самочувствие – призна Моли. – Стъпвайки на тази основа, се надявам на златен медал в Париж“.

Голяма опора на Кодъри, която вече има рекламен договор с „Адидас“ и 280 000 последователи в Инстаграм, е гаджето й Джоел Кларк-Кан, също атлет с контракт в агенция за модели. И Джоел има квота за олимпиадата, но в скока на височина, където е шампион на Великобритания.

Двамата обожават да обикалят на екзотични места заедно, като любими са им Бали, Канарските острови, Бахамите, Гърция и Италия. Съвсем млада Моли е приета да учи в Маями, но заради пандемията се връща на Острова, където получава диплома по спортни науки от университета Лафбъроу. Именно това място тя използва за база за подготовка преди игрите.

Татко й Стюарт разкрива и друг талант на дъщеря си – печенето на сладкиши. „Така разпуска и е наистина добра в това. Беше главният производител на кифли в кафенето, където работеше, дори обмисляше да участва в риалити шоу за сладкари“.