0

Н ападателят на Хибърниън Мартин Бойл, който скъса кръстни връзки в коляното само дни преди началото на световното първенство по футбол в Катар, бе назначен за "официален мениджър по настроението" на националния отбор на Австралия, предаде Ройтерс.

Това обяви старши треньорът на "кенгурата" Греъм Арнолд след победата с 1:0 над Тунис. Успехът е едва трети за Австралия в историята на световните първенства и след него настроението в тима е приповдигнато, като важна роля за това има и Бойл, посочи Арнолд.

29-годишният Бойл, който вкара три гола и направи четири асистенции в квалификациите за Мондиала в Катар, изгледа от пейката победата над Тунис, а след края на мача влезе на терена, макар и с патерици, за да отпразнува успеха със съотборниците.

"Преместихме Мартин в треньорския екип. Сега той е ОМН, което означава официален мениджър по настроението. Щастливи сме, че той е тук с момчетата, защото е един от най-готините типове, които можеш да срещнеш в живота си", каза Арнолд след първата победа на Австралия на световни първенства за последните 12 години.

"Въпреки че е контузен и не може да играе, той не спира да мисли за другите. За него това е най-важно. Нямаше начин да го изпратим у дома. Той иска да бъде тук, да ни подкрепя и да бъде част от всичко това. Той заслужава това повече от всеки друг за ролята, която изигра в квалификациите", коментира още Греъм Арнолд.

Победата над Тунис изкачи Австралия на второ място в група "D" с три точки след първите два кръга. Озитата ще се класират за осминафиналите, ако не загубят в последния си мач от Дания и в същото време Тунис не разгроми световния шампион Франция.