0

С елекционерът на Франция Дидие Дешан коментира доста остро обвиненията към неговия тим, че играе скучен футбол. Световният шампион с “петлите” и като играч, и като треньор заяви, че тези, на които им е скучно, мога да превключат канала. За останалите той обясни, че иска да споделят емоциите на тима и да им донесе радост. 

Утре от 22.00 българско време Франция излиза в първи полуфинален сблъсък срещу Испания на Евро 2024. Мачът можете да гледате на живо с картина по NOVA, DIEMA SPORT 3, както и в Gong.bg.

“Ако ви е скучно, гледайте нещо друго! Нищо не е задължително! Това е специално европейско първенство, много е трудно за всички. Броят голове е много по-нисък от очакваното и от това, което можеше да е. И все пак имаме възможността да споделяме емоции, да направим французите щастливи с резултатите, които постигаме, в този сложен за мен период”, бе малко рязък Дешан.

Селекционерът смята, че физическото състояние на Килиан Мбапе ще му позволи да бъде на линия за полуфинала.

Нападателят беше заменен след първото полувреме на продълженията в четвъртфиналния двубой срещу Португалия (0:0 и дузпи 5:3). Самият Килиан Мбапе обясни това с умората.

„Той игра 110 минути. Няма смисъл да остава на терена, ако изпитва дискомфорт. Ще направим всичко възможно, за да му помогнем да се възстанови“, сподели селекционерът.

„След края на тежкия сезон в ПСЖ и контузията, която получи (счупен нос), турнирът можеше да приключи за него. Сигурен съм, че утре (9 юли) той ще направи всичко, за да покаже най-добрата страна от себе си. Това е нова ситуация за него - носенето на маска, която променя зрителното му поле. Към днешна дата хематомът се е разнесъл, и с всеки ден носът става все по-здрав“, каза наставникът на „петлите“.