0

В Германия напрежението може да ескалира бързо! Ново поражение днес от Испания ще прати селекцията на Ханзи Флик у дома още преди елиминационната фаза. А вече са ясни и последствията, ако това се случи. Постовете на мениджъра на националния отбор Оливер Бирхоф и самия селекционер Флик ще са под въпрос, твърди "Скай Германия".
И двамата имат договори до след края на Евро 2024 година, но германският футболен съюз може да реши да ги освоби при ново фиаско на Световно първенство.  Самият Флик няма намерение да подава оставка при провал в Катар. Неговата мечта остава Евро 2024, на което Германия е домакин.

Според вестник "Билд" пък германският национален отбор в момента е разцепен на групички и второ поредно срамно отпадане още в групите на световно първенство чука на вратата. 


Един от най-тиражираните европейски вестници пише, че в първата групичка са Мануел Нойер, Томас Мюлер, Йозуа Кимих, Леон Горецка, Серж Гнабри, Лерой Сане и Джамал Мусиала, а във втората - Никлас Зюле, Нико Шлотербек, Юлиан Бранд, Карим Адейеми и Юсуфа Мукоко. Явно с получава се напрежение по оста Байерн - Дортмунд.