0

С елекционерът на Бразилия Тите отново прати фокуса от предстоящия двубой срещу Швейцария върху голямата звезда Неймар, който се възстановява от контузия на глезена. Той я получи в двубоя със Сърбия и ще пропусне срещата днес от 18.00 часа.

„Противниковите отбори фокусират тактиката си върху спирането на ключови играчи на съперника и то с всички средства", бесен бе Тите. От първото си световно през 2014 г. насам Неймар е бил фаулиран 53 пъти, което е поне 11 нарушения повече от всеки друг играч. Той беше фаулиран девет пъти срещу Сърбия, повече от всеки друг играч в първите мачове на отборите в Катар.

Маркиньос разкри, че звездата е подложен на 24-часова физиотерапия, тъй като продължава да се възстановява.

От бразилския щаб потвърдиха, че Неймар ще пропусне двубоя с Швейцария, а твърде вероятно е да го няма и в третата среща от групата с Камерун. Тите обясни, че не е заменил Неймар по-рано, като заяви, че не е разбрал, че нападателят е получил травма. "Той се опита да остане на терена, докато не падна", каза специалистът.

Защитникът на Бразилия Маркиньос пък разкри, че Неймар спи в стаята за физиотерапия в хотела им в Доха. 

Халфът на латиноамериканския тим Каземиро пък даде да се разбере, че Неймар има как да бъде заменен. 

„Можем да прекараме няколко дни, говорейки за Неймар. Какъв играч е, какви качества има и колко е важен за нашия отбор. Той е най-важният ни играч, този, който прави разликата. Въпреки това, ние имаме други играчи, които се представят на същото ниво като Винисиус, Рафиня, Ричарлисон, Габриел Жесуш. Тези, които играят по-назад, често се шегуваме, че ни става жал за съперниците ни, защото можем да заменим Рафиня с Антони, а Ричарлисон с Габриел Жесуш. Имаме още Родриго и Габриел Мартинели. Имаме страшно много опции на пейката. Това е страхотно за нас, но не променя факта, че Неймар е най-добрият ни играч", допълни халфът на Манчестър Юнайтед.

"Пакета е играчът, който се е развил най-много. Той е много динамичен, много модерен. Може да играе в средата на терена, като фалшива деветка. За мен е привилегия да играя с него", казва Каземиро. 


Легенда от UFC: Искам наркодилъри в състава, а не мекушави играчи

Бившият бразилски боец от UFC Пауло Коста, известен с прозвището Гумичката, шокира феновете със статус в социалните мрежи за националния отбор.
Коста казва, че за разлика от 2002 г., когато Бразилия стана световен шампион с наркодилъри и травестити, сега в отбора на Тите има твърде много „мекушави играчи“.


Родриго ще замени звездата

Играчът на Реал Мадрид Родриго ще замени контузения Неймар, прогнозират медиите в Бразилия. 

Обикновено Родриго действа по крилата или като централен нападател. Треньорите му обаче както на клубно, така и на международно ниво казват, че може да играе навсякъде в предни позиции, което включва и в ролята на Неймар. Самият Каземиро също заяви, че се впечатлява от играта на Родриго и иска да го види в действие.