0

Ф ренската федерация потвърждава, че ще предяви иск пред ФИФА срещу отменянето на гола на Антоан Гризман срещу Тунис в последния мач от групата, завършил 1:0 за африканците.

“Жалбата се изготвя в момента“, потвърждиха пред испанския AS източници, близки до отбора, които смятат, че голът на нападателя на Атлетико де Мадрид, който щеше да доведе до равен 1:1, трябваше да остане.

Най-висшият френски футболен орган се позовава на протокола VAR, за да обоснове оплакването си. Според френската теза реферът не може да отиде да се консултира с монитора за засада, за да отмени гол, когато противниковият отбор вече е подновил играта от центъра, още повече, че прозвуча последен съдийски сигнал.

След като Гризман отбеляза в осмата минута на добавеното време на мача, Тунис би център и реферът, новозеландецът Матю Конгър, даде последния съдийски сигнал. 

Миг по-късно, когато играчите се готвеха да влязат в съблекалнята, реферът отиде до ВАР монитора, за да провери засадата на французина и след като размисли няколко секунди, отсъди, че той е в непозволена позиция.

Френската футболна федерация, раздразнена, вече потвърди, че ще поиска от ФИФА да преразгледа решението, така че справедливостта да бъде въздадена на отменения гол на Гризман. 

Въпреки че няма значение в класирането, Франция беше ощетена от загубата с минимална разлика срещу Тунис и преглътна първа загуба от доста време насам. 
В следващите часове за искането ще бъде уведомен най-висшият орган на световния футбол.