0

В сички в Германия говорят за Никлас Фюлкруг, след като съхрани шансовете на Бундестима да се класира напред на световното първенство с изравнителния гол срещу Испания. Нападателят на Вердер Бремен говори пред медиите два дни след мача, като коментира ролята си в националния отбор и очакванията за последния мач от групата с Коста Рика. Фюлкруг бе рамо до рамо с Томас Мюлер, който се пошегува с големите бицепси. Двамата бяха попитани кой от тях ще е титуляр срещу Коста Рика, а Мюлер каза: „Фюл, може ли да си ти? Ти можеш“, след което Фюлкруг коментира: „Глупав въпрос, може ли да продължим?“. 

Ето какво каза още новият герой на Германия.

Мачът с Испания

Мисля, че мачът беше в наши ръце в края. Изравнихме, а това дава позитивно чувство, защото си вкарал последен. Има положителна енергия, но чакаме следващия мач. Победата е задължителна, а опонентът е неприятен. Нищо не е приключило за нас, но трябва да сме реалисти в тази ситуация. Нещата не са 100% в наши ръце. Така че нямаме особени причини да скачаме от радост след това равенство с Испания. 

Предстоящият мач с Коста Рика

Те показаха две лица на този турнир. Мачът срещу Испания беше труден за оценяване. Във втория мач срещу Япония показаха, че са неудобни. Позиционираха се добре, опитваха се да играят много с топката. Подготвяме се за тях и очакваме да играят срещу нас, както го направиха срещу Япония. Ще бъде много важно да печелим единоборствата. Ще е много важно и да реализираме положенията си.

Класирането напред

Наясно сме, че трябва да спечелим задължително, влизаме в този мач с тази цел. Искаме първата си победа. Не зависим само от нас, щабът ще следи другия мач. Но е важно да се концентрираме върху себе си. Ще видим какво ще се случи в крайна сметка. 

Моделите за подражание

С Томас Мюлер нямаме чак такава разлика в годините, макар че ви изглеждам свеж. Така че той не е бил директен пример за мен, но съм го гледал много, разбира се. Гледах много Мирослав Клозе още от световното през 2002. Винаги съм опитвал да вървя по своя път, да изградя собствен образ. Не е имало големи идоли за мен. 

Ролята му в отбора

Трудно ми е да гледам на себе си като надежда на световното. Като нападател имам работа и просто попадам в ситуации, в които можеш да завършиш като герой. Но отзад също спасиха много ситуации, Испания нямаше много положения за гол. Мануел Нойер също имаше изключително спасяване. Тях обаче не ги описват като герои. 

Цялото интервю четете в днешния брой на "Мач Телеграф"