0

С ветовното първенство може да приключи за звездата на бразилския национален отбор Неймар, твърди Мирър. Нападателят на ПСЖ ще пропусне сблъсъка срещу Камерун в четвъртък вечер, но информациите от Южна Америка сочат, че той вероятно няма да може да се възстанови за предстоящия четвъртфинал следващата седмица. 

Неймар получи травма още в първия мач на Бразилия срещу Сърбия. Първоначално се твърдеше, че изкълчването на глезена е леко, но може да има и увреждане на връзките.

Ако диагнозата се потвърди то това означава поне триседмично лечение, което ще го остави извън игра до финала, ако Бразилия стигне дотам.

Говорейки пред talkSPORT чрез преводач, бащата на футболиста Неймар старши обаче каза: "Най-важното е той да се върне на терена и да бъде в най-добрата си форма. Вярвам, че Неймар ще бъде отново на терена във финалния мач и ще даде всичко от себе си, за да спечели Световната купа заедно с колегите си от бразилския отбор. "

От лекарския щаб на бразилския отбор ще преценяват състоянието на Неймар ден за ден.

"Контузените се възстановяват успешно. Фокусирани сме върху мача срещу Камерун и след това ще вземем решения относно тези играчи. Вече имаме изготвен план за връщането им", каза помощник-треньорът на Бразилия Клебер Ксавие, цитиран от Ройтерс.