0

П ортугалската футболна федерация ще изпрати доказателства на ФИФА, че нападателят Кристиано Роналдо е докоснал топката по време на първия гол срещу Уругвай (2:0) в мача от Мондиал 2022, съобщава El Chiringuito.

Нападателят хукна да отпразнува гола като свой, но днешният футбол е пълен с “шпиони", а във вътрешността на официалната топка на Adidas, наречена Rhila, има чип, който определя автора на последния удар на топката. В случая с първия гол на Португалия срещу Уругвай този чип не зарадва CR7, а неговия вече бивш партньор в Юнайтед Фернандеш.

Радостта на нападателя не продължи дълго. Посече го чипът, а той въобще не се постара да прикрие разочарованието си в момента, в който официално бе обявено името на голмайстора. 

Бруно Фернандеш центрира в наказателното поле към Роналдо, Кристиано скочи да играе с глава точно пред португалския вратар, преди топката да влезе в мрежата.

Останаха съмнения дали нападателят е докоснал топката. По-късно Фернандеш беше признат за автор на попадението.

Според O Jogo след мача Роналдо е казал, че именно той е отклонил топката последен. "Имаше контакт. Топката ме докосна", заяви Роналдо, който гони лични световни рекорди по резултатност.

С попадението си в групата срещу Гана за победата с 3:2 той стана първият футболист в историята, разписвал се на пет световни първенства. Голът му е под №118 като национал, също световен рекорд за всички времена. Ако ФИФА му присъди и този срещу Уругвай, той ще доближи границата от 120 гола.