0

П ортугалия победи с 3:2 Гана в мач от група H на световното първенство. Кристиано Роналдо вкара от дузпа за тима в 65-ата минута и стана първият футболист с голове на пет световни първенства. Андре Аю изравни в 73-ата минута. Жоа Феликс и Рафаел Лео вкараха два гола за три минути, а в края на редовното време Осман Букари върна надеждите на Гана. В продължението африканският тим можеше да вкара, но Иняки Уилямс не успя да се разпише.

Португалците започнаха по-добре, а първата голова възможност се откри пред Кристиано Роналдо, който обаче не успя да си поеме топката добре и вратарят на Гана спаси. Роналдо пропусна още една възможност, а в 30-ата минута него гол беше отменен заради нарушение в атака.

През второто полувреме Мохамед Кудус от Гана опита удар, но не уцели вратата. Португалия владееше топката, но трудно стигаше до положение. В 65-ата минута тимът получи дузпа за нарушение на Мохамед Салису срещу Роналдо. Нападателят сам се разписа от бялата точка и вкара гол на пето световно първенство. 

Гана обаче бързо изравни. Кудус подаде на Андре Айю, който бе точен отблизо за 1:1. В 78-ата минута Португалия отново поведе. Бруно Фернандеш подаде на Жоао Феликс, който бе точен за 2:1. Рафаел Леао отбеляза третия гол за Португалия малко след това. Букари вкара с глава и върна надеждите на Гана. 

В продължението на мача африканският тим можеше да изравни заради грешка на вратаря на Португалия Диого Коща. Той пусна топката на земята, но не видя Иняки Уилямс, който бе зад гърба му. Играчът на Гана обаче се подхлъзна при отнемането на топката и не успя да я прати във вратата.