0

Б разилия се класира на 1/8-финалите на Мондиал 2022!. Без магьосника Неймар "селесао" пречупи трудно Швейцария – 1:0, с късен гол на Каземиро.

В отсъствието на контузения ас на ПСЖ като десетка игра Лукас Пакета, а титулярно място получи и Фред. От първата минута започна и Едер Милитао, който замени контузения Данило като десен бек.

Любопитно е, че Швейцария беше костелив орех за Бразилия, като „кръстоносците“ не бяха губили от „селесао“ на световно първенство – 2:2 през 1950 и 1:1 през 2018 г. Сега това се промени

Бразилия изпусна страхотна възможност да поведе в резултата в 28-ата минута, когато Рафиня намери с много хубав пас Винисиус в наказателното поле на Швейцария.

Винисиус стреля, но не отправи достатъчно добър удар, а Ян Зомер се намеси и спаси, избивайки в корнер  Четири минути по-късно Рафиня отправи силен удар от дистанция, но право в ръцете на Ян Зомер. Пред Рубен Варгас се откри добра възможност в наказателното поле на Бразилия в 38-ата минута, но той не успя да нанесе удар. 

На почивката Тите извади неубедителния Лукас Пакета и пусна вместо него Родриго Гоеш от Реал Мадрид. В 56-ата минута Винисиус подаде чудесен пас с външен фалц за Ричарлисон, но този път комбинацията от двубоя със Сърбия не се получи, защото нападателят на Тотнъм не успя да засече.

В 64-ата минута Бразилия поведе. Голът бе дело на Винисиус. Той получи чудесен пас от Каземиро и преодоля Ян Зомер. След намеса на ВАР обаче попадението беше отменено заради засада на Ричарлисон в градежа на атаката.

Бразилия продължи да натиска и след отмененото попадение, като това даде резултат в 83-ата минута, когато Винисиус нахлу отляво, подаде за Родриго, той технично намери Каземиро, който стреля фалцово, топката се удари в задните части на Мануел Аканджи и влезе във вратата на Ян Зомер.