0

Ш вейцария победи Камерун с 1:0 в мач от група G на световното в Катар. На стадион „Ал Жануб“ футболистите на Мурат Якин нанесоха своя удар в началото на втората част, когато Бреел Емболо бе точен след асистенция на Джердан Шакири.

Първата интересна ситуация в срещата се откри пред състава на Камерун. В 10-ата минута Брайън Мбемо се измъкна от защитата на Швейцария и стреля, но Зомер спаси. При добавката Токо Екамби от няколко метра стреля над напречната греда.

„Кръстоносците“ отговориха с добра атака, която трябваше да бъде завършена от Бреел Емболо, но му бе вдигната засада. Камерун веднага отвърна с възможност пред Зомер, който отрази удар на Чупо-мотинг.

В 30-ата минута Мартин Хонгла получи отлична възможност да изведе Камерун напред в резултата, но диагоналният му изстрел бе париран от Зомер. Секунди по-късно и Токо Екамби не успя да преодолее стража на швейцарците.

В добавеното време Мануел Аканджи засече центриране от корнер, но топката премина встрани от вратата.

Три минути след подновяването на играта Швейцария поведе в резултата. Джердан Шакири центрира отдясно по земя към точката на дузпата, където Бреел Емболо бе оставен непокрит и с плътен удар не остави шанс на Андре Онана.

В 57-ата минута Чупо-Мотинг финтира Аканджи, от самата аутлиния се опита да преодолее Зомер, но вратарят за пореден път се справи.

В 66-ата минута Румен Варгас получи пас в наказателното поле от Шакири и веднага отправи удар, но Онана майсторски отрази.

Резервата Харис Сеферович можеше да направи победата на Швейцария по-убедителна в петата минута от добавеното, но пробивът му завърши с изстрел, който бе спрян от защитник пред голлинията.