0

Сърбия и Камерун изиграха един от най-атрактивните мачове на Мондиал 2022 досега, правейки зрелищно 3:3. Така двата тима събират по една точка в актива си на последните две места в класирането. В последния кръг на груповата фаза Камерун среща Бразилия, а Сърбия играе с Швейцария.

„Неукротимите лъвовете“ излязоха напред в резултата в 29-ата минута след заучена комбинация при ъглов удар, завършила с попадение на Кастелето. В края на първата част с две попадения в рамките на две минути сърбите обърнаха. Точни бяха Страхиня Павлович и Сергей Милинкович-Савич.

В началото на втората част Александър Митрович на празна врата реализира още един гол за балканския тим. Камерунците върнаха жеста на сърбите от първата част и изравниха с попадения в рамките на 2 минути. Абубакар първо вкара шедьовър, като финтира защитник на балканците, а след това копна майсторски топката над вратаря Ваня-Милинкович Савич. След това Абубакар асистира за Чупо-Мотинг.

След това западните ни съседи имаха две възможности в рамките на две минути да си върнат аванса. Първо изстрел на Александър Митрович бе спасен от Епаси, а малко след това Сергей Милинкович-Савич стреля в аут. До края действията се развиваха в половината на Сърбия, но до нов гол не се стигна.