0

Е дна от утвърдените пътно-строителни компании в България – „Грома Холд“, става основен спонсор на първото издание на L'Etape България от Tour de France, похвалиха се организаторите.

Страната ни за първа година ще бъде домакин на етап от легендарното колоездачно състезание като част от световната верига, която се провежда под егидата на Обиколката на Франция. 

Състезанието в България, което е отворено за непрофесионални състезатели, ще се състои на 30 юли по специално избрано трасе край Велинград и ще включва два маршрута – дълъг от 102 километра и къс от 57 километра.

Организаторите гарантират, че „Грома Холд“ ще се погрижи да приведе в нужните международни стандарти отсечката от трасето между селата Цветино и Горна Дъбева. Тя е т.нар. гравел участък, на който ще се излъчи King of the Mountain (Кралят на планината - Най-добър катерач). 

В L'Etape България от Tour de France могат да участват всички желаещи – както аматьори, така и професионалисти. Очакват се и много чуждестранни колоездачи. 

Организаторите от Спортен клуб „Спорт за всички - София“ обещават незабравим уикенд с разнообразни изживявания за любителите на колоезденето. 

На 29 юли, ден преди същинското състезание, от центъра на Велинград стартира семейно каране на 5-километрова дистанция, както и каране за деца по маршрут от 0,5 километра. 

Паралелно с това центърът на Велинград ще посрещне Музея на Tour de France и редица спортно-фестивални забавления. 

Регистрацията за L'Etape България от Tour de France тече на сайта на събитието за всички желаещи да преживеят легендарната колоездачна надпревара в региона на Западните Родопи https://bulgaria.letapebytourdefrance.com/registration.