0

Б ългарската олимпийска шампионка в каратето Ивет Горанова няма да дублира златния си медал от Токио на световното, което се провежда в Дубай.

На четвъртфинала в категория до 55 кг „кумите“ Ивет загуби 4:5 от американката Тринити Алън. Впоследствие на полуфинал Алън дръпна с 5:1 срещу Варлинг (Люксембург), когато получи контузия на рамото и се отказа.

Американският щаб веднага подаде контестация, която беше уважена. Така Алън получи правото да участва на финала в събота, въпреки че беше приета в болница. От тима на Люксембург също подадоха контестация, която не беше удовлетворена.

Така Ивет Горанова продължава на репешажите за бронза. Преди загубата от Алън, Горанова победи с 1:0 еквадорката Микаела Енрикес,след това удари с 5:3 Анжелика Терлюга от Украйна в повторение на финала на Токио 2020.

В категория до 67 кг при мъжете Васил Ривов също получи възможност да се бори за бронзов медал, изтеглен към репешажите от олимпийския шампион Стивън Да Коста. Французинът победи българина в среща от четвъртия кръг с 3:0.

В категория до 60 кг Тодор Настев е с 2 победи и загуба. При 50-килограмовите жени Кристина Свиленова допусна поражение в първата си среща. По програма репешажите са в четвъртък.