0

Б ританският боксьор Тайсън Фюри предложи на сънародника си Антъни Джошуа двамата да се бият за титлата в тежка категория на Световния боксов съвет.

Във видеообръщение, публикувано в социалните мрежи, 33-годишният Фюри заяви: "Антъни Джошуа, знам, че ти загуби от Олександър Усик и в момента си без шампионски пояс, затова искам да ти дам възможност - да се биеш с мен за шампионския пояс на Световния боксов съвет в тежка категория".

"Ако си заинтригуван, че ще се бием в Битката за Британия. Ако не си, ще избера друг опонент", каза още Фюри.

Джошуа загуби от Усик на 20 август в мач, който се игра в Саудитска Арабия. Мачът беше за три шампионски пояса, които Джошуа държеше до септември миналата година, когато отстъпи на Усик в Лондон.

Победата на украинеца отвори дискусия, че той трябва да се бие с Фюри за абсолютната световна титла. По всичко изглежда обаче, че на този етап Циганския крал не е заинтересован от подобен мач и предпочита да се бие с Джошуа.

В началото на 2021 година в медийното пространство се говореше упорито за мач между Фюри и Джошуа, но тогава двубоят пропадна, тъй като американецът Дионтей Уайлдър спечели арбитраж и задължи Фюри да се бие с него.