0

С ъстезателките на клуб Левски Триадица спечелиха сребърен и бронзов медал в първия ден на Балканиадата по художествена гимнастика в град Будва (Черна гора). Алина Коломиец стана вицешампионка в многобоя при жените, а титлата завоюва румънката Андреа Вердес. Коломиец се класира за всички финали на отделните уредите.

Христина Първанова се нареди на седмо място в многобоя и също се класира за четирите финала. При девойки старша възраст Жана Пенчева се качи на почетната стълбичка, спечелвайки бронзовото отличие в многобоя. Първа е Амелия Лика от Румъния, следвана от Хатидже Емир Гьокче (Турция).

В отборното класиране Жана Пенчева и Никол Валентинова останаха четвърти след допуснати грешки на бухалки. Пенчева ще играе на финалите на обръч, топка и лента. При девойки младша възраст Анжелика Гергова е сред финалистките на въже.

Ансамбълът на клуба за девойки младша възраст в състав Ава Лулева, Виктория Атанасова, Ивона Пондева, Йоана Василева, Мая Добрева, Пея Конова оглави класирането в многобоя пред отборите на Румъния и Босна и Херцеговина. Днес те ще участват и на двата финала - пет обръча и пет чифта бухалки. Съдии за България са Рада Вражева и Марина Грозданова.