0

Т айсън Фюри и Антъни Джошуа са все по-близо до обявяването на мача помежду си. Това обяви промоутърът на Фюри – Франк Уорън, който вече е изпратил договора на Джошуа. Двамата боксьори най-вероятно ще се срещнат на 3 декември на стадион „Принсипалити“ в Кардиф. 

До двубоя се стигна, след като Фюри, световен шампион в тежка категория на WBC, обяви, че иска да се бие през тази година. Очакваше се той да срещне Александър Усик в обединителен мач за всички титли. Украинецът, който победи Джошуа и в реванша и защити трите си световни титли на WBA, WBO и IBF, обаче заяви, че няма да се бие повече тази година и заради това Фюри се насочи към Джошуа.

„Договорите вече бяха изпратени на екипа на Джошуа. Трябва да са пристигнали в петък. Сега чакаме те да ги прегледат и да можем да подпишем за едно от най-големите събития в британския бокс. Тайсън запази мълчание заради смъртта на кралицата, но работим по сделката зад кулисите. Не очаквам да има никакви проблеми“, каза Уорън.

Джошуа вече прие условията на Фюри, който поиска 60% от приходите, като посочи и конкретната дата и място. Двамата така и не се срещнаха, когато бяха непобедени. Сега мачът идва след двете поредни загуби на Джошуа от Усик, но според Уорън това не е проблем.

„Титлата на Световния боксов съвет (WBC) ще бъде на линия, а и това е битка за надмощие между тях. От години искахме този двубой да се случи, а сега изглежда дойде времето най-после да стане.“