0

Т айсън Фюри защити световната титла в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) след победа с технически нокаут срещу Дерек Чисора на стадиона на Тотнъм в Лондон. Шампионът очаквано доминираше напълно, но претендентът издържа до 10-ия рунд, когато реферът Виктор Логлин спря мача. На първия ред в публиката бе носителят на другите три титли в тежка категория Олександър Усик, който иска обединителен мач с Фюри. 

Чисора се хвърли в атака още след първия гонг, както обеща и успя с един десен удар. Той опита и няколко удари в тялото. Фюри обаче бързо наложи контрол и направи няколко добри комбинации. С едно дясно кроше Фюри уцели съперника си, а след това го задържа с ръце да не падне. Шампионът вкара и няколко ъперкъта. 

Във втория рунд Фюри контролираше дистанцията. Чисора опитваше атаки в тялото, но не успяваше да затрудни шампиона. Фюри отново вкара няколко ъперкъта, с които разклати съперника си, а в края на рунда притисна съперника си до въжетата и направи няколко добри атаки. Чисора все пак успя да се задържи на крака. 

Поредното силно дясно кроше на Фюри разклати Чисора в третия рунд. Шампионът напълно доминираше, а Чисора само поемаше удари, като в един момент се хвана с ръка за въжетата, за да се задържи на крака. Към края на рунда претендентът падна, но след бутане на Фюри, така че нокдаун нямаше.

В четвъртия рунд шампионът намали темпото, а Чисора успя да се възстанови поне малко и дори успя да уцели със силен десен. Фюри обърна гарда си в началото на петия рунд, но само за минута. Шампионът отново бе точен с десен прав, а след това и с дясно кроше. В шестия рунд ситуацията не се промени, а Фюри напълно контролираше мача. Чисора опитваше атаки, но в повечето случаи, в които се хвърляше напред, попадаше на ъперкът от страна на опонента си. Все пак на моменти претендентът имаше успех с атаките в тялото на съперника в седмия, в който Фюри видимо намали темпото. Циганския крал обаче отново започна да атакува по-често след това и последва нова порция от успешни ъперкъти и десни крошета в главата на Чисора, който все пак успяваше да се задържи на крака по чудо. В следващите рундове ситуацията остана същата - Фюри доминираше, а Чисора просто оцеляваше. В края на 10-ия рунд съдията на ринга реши да спре мача.

След победата Фюри предизвика директно Усик: "Къде е този малък заек? Усик, ти си следващият! Аз не съм бодибилдър като Антъни Джошуа, мен не можеш да ме биеш така, ще те приключа!" Усик се качи на ринга и стоеше спокойно, докато Фюри му крещеше в лицето. На ринга се качи и британският боксьор Джо Джойс, който също поиска мач за титлата. "Ако този малък заек Усик не иска, ще се бия с Джойс на "Уембли"", каза Фюри.