0

Г ригор Димитров бе много щастлив след победата си над Стефанос Циципас в полуфиналите на турнира от "Мастърс 1000" в Париж. 

Бившият номер 3 в световната ранглиста се наложи с 6:3, 6:7(1), 7:6(3) и в неделя ще спори за трофея срещу победителя от мача между сърбина Новак Джокович и руснака Андрей Рубльов.

"Щастлив съм, че преминах през този мач по такъв начин. Тайбрекът на втория сет беше много тежък. В началото на третия сет изоставах с 15:40 и си казах, че трябва да променя нещо, защото не мога да продължавам така. Мисля, че през целия мач успях да направя някои много добри неща. В средата на втория сет той повиши нивото си и всеки гейм след това стана много труден за мен", бяха първите думи на Димитров след победата му над Циципас.

"Да, първите точки в тайбрека на третия сет бяха много важни. Знаех, че трябва да се възползвам от тези шансове, защото иначе срещу противник от такава класа си загубен. Не спрях да вярвам, че мога да спечеля, а и бях много концентриран през цялото време. Когато имах топката на ракетата си, винаги правех нещо с нея. В последните седмици се забавлявам на корта, затова и бях толкова емоционален накрая, Няма да плача, но съм много щастлив", добави още българинът, който ще играе за втори път в кариерата си на финал на турнира "Мастърс 1000".

При първото си участие в Синсинати през 2017 година Димитров спечели титлата след победа над Ник Кириос от Австралия.