0

Л юис Хамилтън обвини Макс Верстапен, че не зачита правилата след победата си в Гран при на Саудитска Арабия. Двамата имаха няколко инцидента, като се удариха помежду си и за трети път този сезон. Верстапен получи две наказания – едно от пет секунди заради напускането на пистата при защита срещу Хамилтън и още едно от десет секунди след състезанието, след като стюардите прецениха, че той е с вина за сблъсъка, въпреки че Хамилтън го удари отзад. Според решението на стюардите Верстапен е намалил прекалено рязко и това е причината за инцидента. Пилотът на Ред Бул се оправда с това, че от тима са му казали, че трябва да върне позиция на съперника си и заради това е намалил.
Двамата се изравниха в класирането, като имат по 369.5 точки преди последното състезание в Абу Даби в неделя. 


Хамилтън критикува съперника си и заяви, че Верстапен е прекрачил границата.
„Състезавал съм се с много пилоти в последните 28 години. Виждал съм различни характери, има някои на върха, които са минавали границата. Правилата не важат за тях или те не мислят за правилата. Верстапен със сигурност прекрачва границата. Толкова пъти избегнах сблъсъци с този човек през този сезон. Нямам проблем да го правя, защото трябва да се запазиш, за да можеш да се бориш следващия път“, каза Хамилтън.


Верстапен пък се оплака от наказанията след състезанието. Той заяви, че не е имал вина за сблъсъка.
„Намалих скоростта, за да може да ме изпревари. Не разбирам защо не го направи, може би е имало някакво объркване. За щастие феновете имат ясна идея какво е състезание, защото това днес е невероятно. Опитвам да се състезавам, а този спорт напоследък опира повече до наказания, отколкото до състезание. За мен това не е „Формула 1“, заяви Верстапен.