0

В олейболистите на Хебър за втора поредна година ще играят в групите на Шампионската лига, след като отстраниха хърватския Младост Загреб. 

Момчетата на треньора Камило Плачи бяха спечелили с 3:1 първия мач в Пазарджик и в хърватската столица днес имаха нужда от спечелването на два гейма, за да ликуват. 

Те обаче взеха и победата с 3:1 (26:28, 25:20, 25:17, 25:10 ) в мач реванш от третия квалификационен кръг на най-престижния европейски турнир.

Планът на хебърци да спечелят два бързи гейма в началото обаче се провали и първата част отиде в ръцете на хърватите. Българският тим влезе трудно в мача, като позволи изоставане с 1:5, но възстанови равенството след серия от сервис на Петър Премович. 

Българският тим имаше геймбол при 24:23, но го пропиля и така се стигна до 28:26 за Младост. 

Родният тим коригира играта си през следващите две части и закономерно стигна до успех. Вторият гейм завърши 25:20 в полза на Хебър, а в третия пазарджиклии бяха още по-убедителни – 25:17. Последната точка в гейма беше дело на Тодор Алексиев и тя беше с цената на победа, защото осигури класирането на Хебър в групите на Шампионската лига без значение от крайния резултат в мача. 

Така Хебър попадна в поток Б, където го очакват Берлин Рисайклинг Волейс (Гер), Алурон Варта Завиерче (Пол) и Халкбанк Анкара (Тур).

Първият мач на разарджиклии в Шампионската лига е на 8 ноември от 20,30 ч. като гост на Берлин Рисайклинг Волейс.