1

Й оана Илиева и Олга Храмова продължават във втория ден на Световната купа по фехтовка на сабя жени, която започна в Пловдив. Надпреварата събра най-добрите сабльорки в света, начело с първите десет в световната ранглиста. Илиева се класира за втория ден на турнира по право, тъй като е номер 8 в ранглистата. Още 10 българки се бориха за място сред най-добрите 64 в състезанието, които ще излъчат медалистките в събота.

За елиминациите в събота се класира Олга Храмова, която излезе от групите в предварителния кръг с три победи и три загуби. В елиминациите тя надделя над Юи Сано (Япония) с 15:9, а в срещата за място сред най-добрите 64 спечели срещу Кейтлин Максуел (Великобритания) с 15:14. Калина Атанасова излезе от групите с три победи и три поражения. В първата среща от елиминациите тя постигна успех над Атинаис Маврикаки (Гърция) с 15:6, но в двубоя за място във втория ден на турнир отстъпи пред Катинка Шугар Батай (Унгария) с 6:15 и завърши надпреварата на 86-о място.

Кристина Миланова има баланс 2-3 в групите, а в елиминациите отстъпи в първия си двубой пред Каталин Граудинс (Германия) с 13:15. Така тя завърши на 114-а позиция в крайното класиране. Белослава Иванова постигна две победи и четири загуби в груповата фаза, а в първия кръг на елиминациите допусна загуба от Юн-хие Джон (Република Корея) с 4:15 и се класира на122 място в турнира.

София-Александра Медарска, Мариела Георгиева, Мия Лицова, Ралица Гаджева, Виктория Витлиемова и Натали Мишинева не излязоха от групите и завършиха състезанието съответно на 128-о, 130-о, 140-о, 145-о, 146-о и 152-о място. Специален гост в първия ден на турнира за Световната купа беше министърът на младежта и спорта Георги Глушков, който поздрави президента на Българска федерация фехтовка Величка Христева и Йоана Илиева за спечелената олимпийска квота. Днес състезанието започва в 10:30 часа, като Олга Храмова излиза срещу Мартина Крисчио (Италия) в 11:30 часа, а Йоана Илиева се изправя срещу Луис Клайн (Франция) в 12:15 часа.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX