0

Мексиканският боксьор Саул 'Канело' Алварес защити званието си абсолютен световен шампион в суперсредна категория. 

В третия мач от трилогията с казахстанеца Генадий Головкин 32-годишният Канело постигна категоричен успех по точки и тримата съдии отсъдиха в негова полза - 116:112, 115:113, 115:113. Така битките между двама от най-техничните боксьори на нашето съвремие приключват при две победи за Алварес и едно равенство, което бе фиксирано в първия мач между тях през 2017 година.

Още от самото начало на мача в "Т-Мобайл Арена" в Лас Вегас стана ясно, че Канело се намира в много по-добра форма. Той затрупваше непрестанно с удари 40-годишния Головкин, който изглеждаше изцеден, объркан и без особено ясен план как да се противопостави на световния шампион в четири различни категории.

Чак в края на двубоя Головкин успя да покаже известна активизация, най-вече и заради настъпващата умора у Алварес, но това съвсем не му бе достатъчно, за да избегне поражението.

С победата си Канело не само защити поясите си във версиите на Световната боксова асоциация (WBA Super), Световния боксов съвет (WBC), Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова организация (WBO), но и ще прибере 45 милиона долара за успеха си. Головкин ще се утеши с 20 милиона долара, макар и голяма част от зрителите на мача да останаха разочаровани от двубоя, който бе очакван с огромен интерес.

С победата си Канело Алварес вече има 58 победи в 62 мача на професионалния ринг, като 39 от тях са с нокаут. Мексиканецът има две равенса (едното от тях с Головкин), както и две загуби - една от Флойд Мейуедър през 2013 година и една от Дмитри Бивол през май тази година.

Головкин вече е с баланс от 42 победи, едно равенство и две загуби в 45 мача, като във всички мачове, които не е спечелил, негов съперник е бил Канело Алварес.