0

Д жарни Реджини-Моран стана първият в историята британски световен шампион при мъжете на земя, след като победи световния и олимпийски първенец в многобоя Дайки Хашимото от Япония, за да спечели златото на шампионата на планетата по спортна гимнастика в английския град Ливърпул.

Реджини-Моран получи за изпълнението си оценка от 14.533 точки, а Хашимото остана втори с 14.500 точки.

Трети се нареди друг японец Риосуке Дои с 14.266 точки
След като изигра голяма роля за спечелването на бронзовия медал от Великобритания в отборната надпревара, 24-годишният британец спечели първия си индивидуален медал от световно първенство и четвърти за Великобритания за последните пет дни.

"Това означава абсолютно всичко. Сега почти се чувствам така, сякаш съм изживял живота си", каза той след успеха.

Рис МакКленахан стана първият световен шампион на Ирландия по гимнастика, след като доминира във финала на кон с гривни и постигна най-големия успех в кариерата си. 

МакКленахан, бивш европейски шампион и златен медалист от Игрите на Британската общност на този уред, направи превъзходно изпълнение и спечели титлата с резултат 15.300 точки.

Втори е Ахмад Абу Ал Соуд от Йордания с 14.866 точки, а трети се класира Харутюн Мердинян от Армения с 14.733 точки.

На халки златото спечели Адем Асъл (Турция) с 14.933 точки, а втори и трети са съответно Цзинюан Цзоу (Китай) с 14.866 точки и Кортни Тълок (Великобритания) с 14.733 точки.

При жените на финала на прескок триумфира американката Джейд Кери с оценка 14.516 точки, а на смесена успоредка златото взе Сяоюан Вей от Китай с 14.966.

В неделя световното първенство в Ливърпул завършва с останалите пет финала на отделните уреди при мъжете и при жените.