0

З а втора поредна година Българска федерация по гимнастика ще бъде домакин на Световна купа по паркур. Надпреварата ще се проведе от 9-и до 11-и септември пред зала 6 на Националния дворец на културата в София.

Петима състезатели (трима мъже и две жени) ще представят България на състезанието, в което участие ще вземат 90 спортисти от 21 страни. При мъжете ще разчитаме на Мартин Димитров, който завърши на седмо място миналата година, на Петър Петров и на Руслан Пешев. При жените са заявени Стела Паунова и Ксения Момчилова.

В програмата на събитието са включени две дисциплини - скорост и свободен стил. Димитров ще участва на свободен стил, Петров на скорост, а Пешев в свободния стил. При жените и двете ни представителки са заявени в дисциплината скорост.

"Щастливи сме, че продължаваме да разширяваме спортната дейност по гимнастика. Искаме да превърнем тези състезания в традиционни събития с нарастваща международна значимост. Благодарим на Столична община, фондация "София - Европейска столица на спорта" и Министерство на младежта и спорта, които за пореден път са основен партньор в реализирането и организацията на нашите идеи. Призоваваме всеки, който иска да се наслади на шоу с висок адреналин да дойде през уикенда пред НДК", каза олимпийският вицешампион на халки от Атина 2004 Йордан Йовчев.

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще открие надпреварата на 10 септември (събота) от 17:00 часа.