0

Д аниил Медведев и Стефанос Циципас ще се срещнат на полуфинал на турнира от сериите „Мастърс“ в Синсинати. Руснакът се справи с Тейлър Фриц (САЩ) – 7:6 (1), 6:3. Медведев спаси три сетбола в първия сет, преди да спечели тайбрека със 7:1. 

„В първия сет имах проблеми. Той имаше много повече шансове на сервиса си от мен, но успях да се задържа. Това ми помогна да спечеля мача“, каза Медведев.

Циципас пък стигна до труден успех със 7:6 (5), 5:7, 6:3, срещу друг американец – Джон Иснър. В първия сет нямаше нито една точка за пробив, а Циципас измъкна тайбрека. Във втория Иснър се възползва и проби в 11-ия гейм, а след това изравни резултата в сетовете. Циципас се възползва от единствената си точка за пробив в мача и поведе с 5:3 в третия сет,  след това взе своето подаване. 

„Най-важното нещо срещу него е да се опиташ да останеш търпелив, защото има много ситуации, които няма как да контролираш“, каза Циципас. 

Камерън Нори (Вбр) пък успя да отстрани Карлос Алкарас (Исп) след 7:6 (4), 6:7 (4), 6:4. На полуфинала той ще срещне Борна Чорич (Хър), който се справи с Феликс Оже-Алиасим (Кан) – 6:4, 6:4.