0

С протегната ръка завърши словесният дуел днес между министъра на спорта Радостин Василев и президентката на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. Двамата размениха остри думи, но в края на деня Радостин Василев е поканил Илиана Раева в кабинета си, става ясно от нейно съобщение в профила й в социална мрежа.

Ето какво пише тя:

Днес беше един тежък ден за мен и българската художествена гимнастика.
Министър Василев ми се обади преди минути по телефона и ме покани утре на разговор в кабинета си. Пожела да ми се извини като мъж към жена по телефона. Написа пост, в който изказва своето отношение към мен и “златните ни момичета”.
Оценявам тази подадена ръка и с удоволствие ще отида на срещата. Защото аз представлявам един красив, много успешен женски спорт, за който трябва да се грижа и да работя за неговото развитие и просперитет.


Отдавна съм разбрала, че българската художествена гимнастика седи на висок пиадестал, много по-високо от личните ми чувства и понякога от нараненото ми достойнство.

От своя страна Радостин Василев също пусна пост във Фейсбук, в който увери, че уважава "госпожа Илиана Раева като златно българско момиче", съобщи БТА.

"Аз съм човек, който се опира на фактите и моята работа като министър е, от една страна, да направя така, че всички спортисти в България да могат достойно да упражняват своя спорт и от друга страна да прекъсна всички порочни практики, които пречат на българския спорт да се развива. И от тази гледна точка, явно днес, се е получило недоразумение. Вероятно емоционално недоразумение. Затова ще бъда безпределно ясен. Госпожа Илиана Раева е златно българско момиче и създател на много златни български момичета, заради които и аз, както и много българи сме се гордеели, че сме българи. Като такава я уважавам много и това никога не може да се промени. Както и нищо няма да промени желанието ми да вкарам силата на българския закон в българския спорт", написа министър Василев във Фейсбук.