0

С ветовният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар отрече пред NOVA появилата се вчера информация, че е бил задържан да кара автомобил без книжка и дрогиран. Съобщението гласеше, че е бил спрян принудително в нощта на 27 юли от „Пътна полиция“ между Каменар и Поморие. В информацията се казваше, че шампионът до 81 кг е имал в колата си и топче марихуана, отказал е да даде кръв и урина за тест, а по случая е образувано бързо производство в Районния съд в Поморие.

Пред NOVA Карлос Насар отрече всичко това, като увери, че рядко близва алкохол и никога не употребява наркотици. „Моят начин на живот е на спортист, на професионалист”, каза Насар.

Според него в нощта на 27 юли е бил на почивка в курорта “Свети Влас”. “Не съм ходил никога в Поморие. На 22-ри се прибирах от “Свети Влас”. Бях там на квартира. Имам документ, че на 22 юли ми е изтекъл срокът и съм напуснал квартирата”, обясни Насар, като допълни, че в момента кара шофьорски курсове.

“Не съм способен да направя такова нещо и ми е страшно некомфортно дори да коментирам тази тема. Срам ме е дори да си помисля, че бих направил такова нещо”, каза още щангистът.

Насар изтъкна, че полицията в Бургас не го е търсила. От своя страна МВР потвърждава за такъв случай в нощта на 27-ми юли, но без да уточняват, че задържаният водач е именно Карлос Насар.