0

Р афаел Надал и Даниил Медведев са разочаровани, че Новак Джокович ще пропусне US Open. Сърбинът не може да участва в последния турнир от Големия шлем за годината, тъй като в САЩ има изискване за задължителна ваксинация срещу коронавирус за влизащите в страната. Ноле отказва да се ваксинира, а по тази причина ще пропусне втори турнир от шлема, след като не игра на Australian Open.

„От моя лична гледна точка е много тъжна новина, че той няма да играе. Винаги е тъжно, когато най-добрите играчи не могат да играят заради контузии или по други причини. В този случай да липсва един от най-добрите в историята винаги е важно нещо, нали? Но от друга страна, повтарям това, което казах вече доста пъти: спортът по някакъв начин е по-голям от всеки от играчите. Турнирът продължава. Не е добра новина, но светът продължава, а тенисът ще продължи след мен, след Новак, след Роджър (Федерер). Без съмнение Новак е един от най-важните играчи в последните 20 години, история на нашия спорт. Лично аз съжалявам за това, че не може да пътува“, каза Надал.

Световният №1 Даниил Медведев също е разочарован от липсата на Джокович. Двамата се срещнаха на финала на US Open миналата година, когато руснакът лиши Джокович от шанса да спечели календарен Голям шлем. 

„Иска ми се той да може да играе тук. Съперничеството му с Рафа става все по-ожесточено. Рафа има 22 титли в Големия шлем, Новак има 21, това са страхотни цифри. Жалко е, че той няма да играе тук. Щеше да е страхотна история за тениса. Но не решаваме ние, тенисистите, а американското правителство. Напълно разбираемо“, каза Медведев.