0

П ламена Миткова и Евгени Енев постигнаха най-силните резултати на 51-ия международен турнир по лека атлетика „Академик” в зала „Асикс Арена” в София.
17-годишната Миткова се наложи в скока на дължина при жените с 6,30 м. Постижението я нареди на второ място в световната ранглиста за девойки под 20 г. в зала за сезона. 
Енев пък спечели овчарския скок с 5,21 м и остави далеч зад себе се своите съперници.

Никол Андонова спечели две победи на турнира - на 60 м и на 60 м с препятствия. Във финала на гладката дисциплина тя постигна личен рекорд от 7,48 сек. и изпревари с 0.01 сек Виктория Георгиева. В хърделите Андонова беше без конкуренция за победата – 8,50 сек. и изравнен личен рекорд.

Министър Василев награди призьорите в детския турнир "Академик".

 Министър Василев награди призьорите в детския турнир "Академик".
ММС

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев награди призьорите в детския турнир на надпреварата. Той беше категоричен, че ще има специално отношение към спорта за деца, като една от основните задачи в мандата му ще бъде създаването на по-добри условия за спортуване.
Министърът поздрави организаторите на надпреварата от СКЛА “Академик” (София), като ги призова да продължат да популяризират леката атлетика сред подрастващите.