0

Б аскетболният Олимпиакос с неудържим Александър Везенков  продължава без загуба в Евролигата, като този път премина през Реал в Мадрид в „УиЗинк Център“ с инфарктна победа 89:87 в края на мача. Кош на Костас Слукас три секунди от сирената смълча публиката на белите.

Резултатът в отделните части бе постоянно на кантар - 20:21, 17:17, 26:24, 26:25 за гърците. Преди това "червено-белите" попиляха Барселона в "Палау Блауграна" и Жалгирис у дома. 

Така Олимпиакос е един от четирите отбора без поражение до момента в турнира. Останалите са Фенербахче, Баскония и АЛБА Берлин. 

Българският национал се отчете с "дабъл-дабъл" за успеха на своя тим, като към своите 23 точки добави и 12 борби и една открадната топка. Везенков е в трети пореден мач с 20 или повече точки. В първия кръг той вкара 20 за успеха над Барселона, а след това реализира 23 срещу Жалгирис. 

На полувремето гостите имаха аванс от 37:38. В третата част двата тима се захапаха здраво и дистанцията не се увеличи до повече от пет точки в полза на някой от двата отбора. В крайна сметка Олимпиакос водеше с точка при 62:63 преди старта на финалната четвърт, в която Реал Мадрид диктуваше събитията до последните две минути. Тогава гостите върнаха аванса си след тройка на Янулис Ларендзакис и кош на Костас Слукас, който нанесе победния удар за 89:87 3 секунди преди края, се отчете с 14 точки и 7 асистенции за победителите, докато Джоел Боломбой се отчете с 11 точки, а Шакийл МакКисик добави още 10 точки. 

За Реал Мадрид най-резултатен беше Джанан Муса със 17 точки, докато Валтер Тавареш и Серхио Лул остаха с по 14 точки.