0

З а високата 1,90 м Ауди Крукс, която навършва 17 на 13 декември, се бият всички най-големи американски университети на NCAA за 2023 г. Снажният пивот е феномен и в социалните мрежи.

В „Courside Films“, уебсайт, специализиран в университетския баскетбол, тя е наречена „Шакил О’Нийл на женския баскетбол“.

 


Още като 15-годишна Ауди получи десетки оферти за баскетболни програми на NCAA като Илинойс (първото, което получи, когато беше на 15 години), Канзас Сити, Мериленд, Мисури, Северна Айова, Дрейк, Айова , Айова Стейт, Омаха, Минесота, Канзас, Мичиган, Мисисипи, Пен, Уисконсин и Оклахома.



Тези оферти се обработват от чичо й Мат Вицтум, координатор и треньор в отбора по американски футбол на Valley State University.

Ауди Крукс впечатлява с представянето си в гимназията „Бишъп Гариган“, с чийто отбор постига средно 23,2 точки (с удивителен процент на стрелба от 72,1%) и 11,9 борби през първата година.

Тийнейджърката от Алгона, Айова, родена с тегло 4,9 килограма и 71 сантиметра, е дъщеря на Джими Крукс и Мишел Вицтум, видни баскетболисти от гимназията.

Ауди впечатлява скаути и фенове с размерите си, но младата жена показва забележително майсторство в играта и зрелищна мобилност.

Освен в баскетбола, тя се състезава и в лека атлетика и волейбол.