0

К убрат Пулев ще трябва да почака за следващия си мач в новите серии Triad Combat. Кобрата трябваше да се бие с бившия шампион на UFC в тежка категория Жуниор дос Сантос на 26 февруари в Хюстън, Тексас,  а преди мача трябваше да има концерт на кънтри звезда Джейсън Алдийн. Организаторът на събитието – компанията „Трилър“, съобщи, че двубоят е отложен. Причината е разпространението на новия щам на коронавируса Омикрон.

„Взехме това трудно решение като предпазна мярка за спортистите и за феновете на Triad Combat и Джейсън Алдийн. Уверени сме, че предвид настоящото разпространение на Омикрон, е в интерес на всички да отложим събитие в голяма зала. Парите за всички билети ще бъдат върнати и очаквайте много вълнуващи новини за следващите събития“, написаха от „Трилър“.

Само през януари над 100 000 души в Хюстън са се разболели от Омикрон. Въпреки увеличаващия се брой на болните, повечето големи събития в САЩ, включително и мачовете от големите лиги, продължават да се провеждат пред пълни трибуни.

Първата гала на Triad Combat през ноември събра над 20 000 души. Тя предложи няколко мача, в които боксьори и състезатели в смесените бойни изкуства, премериха сили по специални правила, като имаше изпълнение и на легендарната група „Металика“. В главния двубой Пулев нокаутира още в първия рунд друг бивш шампион на UFC в тежка категория – Франк Мир.