0

В изата на Новак Джокович за Австралия бе анулирана за втори път. Това заяви имиграционният министър на страната Алекс Хоук.
Това поставя под съмнение участието му в първия турнир от Големия шлем за годината. Първото отнемане на визата бе при влизането му в страната през миналата седмица заради нередности в медицинско му освобождаване от ваксинация. След обжалване от страна на сърбина, съдът върна визата и му разреши да остане в Астрария до решението на имиграционния министър.

„Днес упражних правомощията си съгласно раздел 133C(3) от Закона за миграцията да анулирам визата, притежавана от г-н Новак Джокович от съображения за здравето и доброто управление, на основание, че това е в името на обществния интерес“, обяви министърът на имиграцията Алекс Хоук каза в изявление.

Малко след обяването на новината юридическият екип на Новак Джокович веднага оспори решението на министъра на миграцията Алекс Хоук в съда, който обяви депортация на сърбина от Австралия.

Ако делото влезе в съда, от щаба на Ноле се надяват, че въпросът може да бъде разгледан през уикенда и финализиран до неделя. При положителна за сърбина развръзка той ще може да участва на Аустрелиън Оупън.

Преди ден Джокович разбра името на съперника си за първия кръг в лицето на сънародника си Миомир Кецманович.  Двубоите от основната схема на Australian Open, на която Новак е поставен като водач, стартират в понеделник.

Оказа се, че Джокович ще трябва да даде интервю пред имигрантските служби на Австралия. Интервюто ще се състои в утрешния ден, а дотогава той няма да бъде задържан, информират медиите в страната. Не е ясно дали след това Джокович ще бъде върнат в хотела за бежанци, където прекара повече от пет дни след първоначалното отнемане на визата му. 

В момента адвокатите на тенисиста разговарят с Министерството на вътрешните работи на Австралия.

83% от австралийците искат Джокович да бъде депортиран от страната