0

В българското вдигане на тежести винаги е интересно – за добро или за лошо. Вестник „Мач Телеграф“ съобщава днес, че европейският шампион от тази година в кат.109 кг Христо Христов е отстранен от лагера на националния ни отбор от старши треньора Иван Иванов заради лоша дисциплина.

В момента нашите са в залата в „Дианабад“ в София, но скандалът е станал преди време на „Спортпалас“ край Варна. Иванов е заявил в прав текст на Христо, който стана пети на олимпиадата в Токио и четвърти на световното в Ташкент миналата година, да си събира багажа и де се връща у дома. Иванов не бил доволен от поведението на Христов в тренировъчния процес. Нещо повече – когато треньорът отсъствал по една или друга причина и функциите му били поемани от неговите помощници, Христов дори въобще не си правил труда да тренира.

Иван Иванов е поставил определени нормативи на Христов, ако иска да се върна на лагера. Ако до края на този месец той вдигне 175 кг в изхвърлянето и 210 кг в изтласкването, Иванов ще го върне в отбора. През октомври пък нормативите са вече съответно 180 и 215. Покрие ли ги, варненецът отново ще бъде част от отбора, който се готви за световното в Колумбия. В противен случай ще си тренира в клуба.