0

П ирин се класира на четвъртфиналите в турнира за Купата на България по волейбол след победа с 3:0 (17, 20, 19) срещу Марек в дербито от осминафиналите. Домакините не срещнаха проблеми и се класираха напред с лекота.
В следващия кръг Пирин ще срещне Левски, който отстрани Славия след 3:0 (22, 21, 32) като гост. „Сините“ спечелиха убедително първите два гейма, но срещнаха сериозни проблеми в третия, в който Славия водеше през по-голямата част от времето. С няколко успешни блокади обаче Левски измъкна частта и затвори мача в три гейма. 

Шампионът Хебър също се класира напред след успех с 3:0 (21, 21, 27) срещу Добруджа като домакин. Хебър спечели убедително първите два гейма, но в третия Добруджа започна да играе по-добре и имаше два геймбола. Домакините обаче стигнаха до обрат в гейма и спечелиха мача. На 1/4-финалите Хебър ще играе с Дунав.

Утре са последните два осминафинала в турнира. Берое посреща Нефтохимик 2010 от 17.00 ч., а в другия мач от 18.00 ч. ЦСКА приема Локомотив Пловдив. Финалната фаза на турнира ще се проведе в зала „Младост“ в Бургас. Четвъртфиналите са насрочени за 29 януари, полуфиналите за 30 януари, а спорът за трофея ще се играе на 31 януари.