0

Плевен ще бъде домакин за първи път на Национален фестивал по спортни танци, който ще се състои на 24 септември. На форума ще бъде присъдена Купа "Зорая". Това съобщи пред БТА Милчо Петров от организаторите. Той уточни, че състезанието е от висок ранг и ще премине под егидата на Българската национална федерация по спортни танци, като се очаква да се включат между 300 и 400 участници в спортна зала "Балканстрой".

Петров сподели, че идеята за организирането на празника е негова и на партньорката му Десислава Йотова. Те са треньори на Клуб по спортни танци "Зорая“ в Плевен, в който в момента има около 150 участници. Танцовите им двойки са сред най-добрите в България. Двамата организатори на феста са известни дългогодишни състезатели по спортни танци и продължават да бъдат активни.

"Занимаваме се от деца с този спорт. Чрез него се изявяваме повече от 30 години, многократно сме шампиони, представители на България в чужбина. Танците са нашия живот", изтъкна Милчо Петров. Той допълни, че искат да направят нещо съществено за Плевен, защото за тях той е любим град и заслужава да има това специално събитие. Спортните танци създават настроение на хората, раждат красота и радости в живота, добави Милчо Петров.

Състезанието ще бъде в три части - "Изгряващи звезди", "Открит турнир по класове" и за Купа "Зорая". Ще премерят сили най-добрите двойки на България по възрастови групи. Регистрацията на състезателите ще бъде от 10 до 22 септември, както и на 23 септември от 18:00 до 21:00 часа във фоайето на хотелски комплекс "Балкан" в Плевен.

Подробности и възможности за контакти с организаторите на предстоящото събитие има на страницата на федерацията в интернет.