0

П аралелно с култовия криминален сериал по NOVA - „Есента на Демона“, зрителите у нас и по-специално любителите на бойните спортове ще имат шанса да видят и още един здрав екшън - „Пролетта на Психопата“! Само ден след идването на астрономическата пролет, у нас ще се бие Васо Бакочевич, известен с прякора си Психопата. На 22 март той ще участва в подглавната битка на BKFC 58 срещу египтянина Рамадан Нуман, който вече ви представихме преди няколко дни на страниците на „Мач Телеграф“.

„Наемния убиец“ от Египет, който е готов да разтърси „Арена София“!

Двубоите от BKFC 58 може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2 и новия специализиран канал Fight Klub.

Зохраб Азимов: В България ще разберат защо прякорът ми е "Легендата"!

Боецът с две висши образования Тони Маркулев: Георги Валентинов ме удари два пъти в слабините, но въпреки това го победих (ВИДЕО)

Представителят на BKFC за България Любомир Геджев: Бихме рекорда на Щатите по продадени билети за бокс с голи ръце! (ВИДЕО)

Васо има много дълга кариера в бойните спортове, като кариерата му в ММА стартира през 2010 година. Балансът му в ММА е 43 победи, 24 загуби и една равна среща. Наистина твърде  богат опит за един 34-годишен боец. Освен в ММА той е имал битки в кикбокса,   класическия бокс и боя с голи ръце.  

Психопата

 Психопата

До момента Васо, който има и друг прякор - „Най-ужасния човек на Балканите“, има три победи от три мача в боя с голи ръце, но те не бяха във веригата BKFC. Сега той за първи път ще се бие в най-популярната верига в този спорт и ще иска да унижощи Рамадан Нуман в „Арена Софи“ на 22 март. Псипохапа е роден в Черна гора, но има много голяма фен база в Сърбия, където е много популярен.

Самият му прякор подсказва какъв е бойният стил на Бакочевич – той захвърля всякаква предпазливост на вятъра и тръгва да унищожава противника си още щом удари началният гонг на мача. От всичките му победи само 7 са със съдийско решение, което показва, че той търси задължително нокаут или събмишън.

Билети за голямото събитие на 22 март ще откриете в Grabo.bg!

Васо се опитва още от началото да окаже сериозен натиск на опонента си, като същевременно не забравя за защитата си и използва първокласната си работа с краката. Преди две години Бакочевич реши да сложи край на своята кариера в ММА и да се насочи към боя с голи ръце. Психопата взе това решение, след като загуби със събмишън от Макс Денер на Serbian Battle Championship 44 в Белград. Загубата от Денер му спря серия от две победи. През 2018 година Васо успя да стигне дори до битка в една от най-популярните ММА вериги - Bellator, но загуби с нокаут в първия рунд от Андрей Корешков. Бакочевич се състезаваше в полусредна категория.

Преди 7 години той се би с българина Живко Стоименов и успя да го победи с технически нокаут. Този мач срещу Стоименов е поредното доказателство за взривния характер на Васо. Скандалите започнаха още на пресконференцията преди мача, която се превърна в здрав въргал. Журналист попита българина откъде има толкова смелост да предизвика Бакочевич.

„Той е класен боец, но има много пукнатини в стила сиу и планирам да ги използвам. Мисля, че ще го победя. Уважавам го, но той е клоун заяви Стоименов. Бакочевич веднага „подпали“ и не му остана длъжен: „Аз пък не те уважавам. Бойците в ММА не правят така. Те показват респект… Защо да те уважавам и да показвам респект към теб? Защо? Покажи ми“.

Последваха няколко сочни псувни и мелето започна. Все пак двамат бяха успокоени и не се стигна до бой, а само до заплахи. Иначе една от битките, с които ще бъде запомнен Васо, е тази срещу Анзор Ажиев. Бакочевич не спираше да обижда своя съперник и се закани, че ще го убие. В клетката обаче нещата бяха различни. Ажиев доминира над Бакочевич и го накара да се предаде.

Интересното е, че Васо сипе закани не само към своите съперници от бойните среди, но и от хора от другите спортове.  Много известен е случаят от април 2023 година, когато в четъртфинален мач от Евролигата по баскетбол Партизан разби Реал Мадрид като гост с 95:80. Така сръбският гранд поведе с 2-0 победи в серията и се нуждаеше от още един успех, за да елиминира „кралете“. В отчаянието си играчите на Реал изпаднаха в ярост и предизвикаха масов бой на паркета. Особено внимание привлече акцията на  Гершон Ябуселе, който с борцов хват тушира Данте Екзъм и контузи крака му, поради което австралийския национал не игра след това, а Реал успя да бие два пъти в Белград, а след това и още веднъж в Мадрид и да спечели серията с 3-2. След това Реал стигна финала в турнира, където срази Олимпиакос на Александър Везенков с кош в последната секунда на Серхио Юл.

Френският национал Ябуселе получи наказание от пет мача за това свое действие във втория двубой с Партизан, въпреки че мнозина настояваха той да бъде напълно изхвърлен от надпреварата в Евролигата. Самият Ябуселе получи доста любопитно предложение  от Васо Бакочевич „Виждате, че Ябуселе има борцов опит, той улови баскетболиста на Партизан отзад и го хвърли много добре технически. Ако се беше приближил с бедрата си и беше хвърлил повече сила, щеше да направи страхотен суплес. Това е забранено в баскетбола, но ми хареса. Обичам да виждам движения като тези в мъжкия спорт. Но тъй като Ябуселе се оказа страхливец, защото нападна съперник в гръб, аз го каня да дойде в моя клуб, за да му обясня някои неща. Обещавам, че никой няма да го бие, а просто ще се борим“, каза Бакочевич.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX